FACTS

Super100 betekent dat je 100 kilometer uit 1 kilo wol kunt halen. Super130 betekent dat je 130 kilometer uit 1 kilo kunt halen, enzovoorts. Hoe meer kilometer, hoe fijner en dunner de wol is.  Daarvoor is een langere wolvezel nodig en deze is weer zeldzamer.

Hoe dunner, hoe fragieler dus kwetsbaarder. Wanneer je een super150 kwaliteit wollen pak neemt doe je er dus minder lang mee dan wanneer je een super100 kwaliteit neemt. Maar daarentegen zit het wel heel comfortabel en valt de stof prachtig omdat het een veel gladder oppervlak heeft.

Verder is wol gekroesd. Het heeft tot 20 bochten per 2,5 centimeter. Hierdoor wordt de lucht goed vastgehouden, waardoor wol een goede warmte-isolator is.

Wol heeft van nature een hoge elasticiteit. Dit betekent dat wol de neiging heeft terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is dus een veerkrachtige vezel, waardoor wollen kleding zacht aanvoelt. Wollen kleding kreukt snel, maar de kreuken verdwijnen ook weer, net als ingeperste plooien.

Wol heeft een hoge rek en kan 30 tot 40% worden uitgerekt zonder te breken. De treksterkte van de vezel is veel lager dan die van vele andere vezels.

STOFFEN

Door stoffen wordt je verleid, door stoffenhuizen geïntrigeerd, door eindresultaten betoverd….
Een wat “wollige “ omschrijving, hoe toepasselijk ook in deze context, maar stoffen bepalen wel voor een groot deel de uitstraling van het maatpak, maathemd of maatjas. Wij werken dan ook heel graag met stoffenhuizen als o.a. Lanificio Cerruti, Scabal en Reda voor onze maatpakken. Daarnaast voeren we ook onze eigen stoffencollectie voor de basismaatpakken.

ONS ATELIER

Ons atelier zit in een heel klein plaatsje. Het dorp ademt “sartoriale” . Ambacht en liefde voor het vak is wat hier echt nog hoog in het vaandel staat. Deze Italiaanse inslag is heerlijk, als wij daar dan ook weer eens op bezoek zijn voelt het ook bijna als vakantie…