STOFFEN

“Welke stof is geëigend voor juist dat pak of welke kleur ondersteunt uw gewenste uitstraling het best.”

Met deze zin op de homepage in ons achterhoofd werd het tijd om op zoek te gaan naar weer een nieuwe vibe in ons stoffen aanbod. Recent kregen we van ons atelier de tip om eens naar het stoffenhuis DRAGO te kijken. Lanificio in Biella staat er op hun bunch…

Biella doet bij ons als stoffenaddicts al direct ons bloed sneller stromen. Biella mag dan één van de kleinste provincies van Italië zijn, het herbergt wel een belangrijk textielcentrum. Terwijl de gemiddelde toerist onwetend het zuidelijke Lago di Viverone opzoekt, mist hij één van de meest bijzondere openluchtmusea in het oosten. Hier worden sinds eeuwen de beste stoffen en garen geproduceerd voor ‘s lands bekendste modehuizen. Enkele tientallen weverijen en textielbedrijven weten, veelal op ambachtelijke wijze, van grote plukken wol de fijnste en mooiste stoffen te maken.

Maak kennis met onze nieuwe “crush”, als het om stoffen gaat!

“Everything began in 1973 when the founders of the DRAGO family created the historical spinning company, real referring point for the main wool mills in Biella. Over the years the company earned a major share of the market becoming leader in its fiels and since 1980 it has developed an efficient international sales network around the world. DRAGO is an Italian company that produces quality fabrics. The values of the Italian tradition are interpreted in a modern and innovative way.”

“In Biella worden stoffen geproduceerd in weverijden die werken volgens de strengste milieueisen. Er worden nauwelijks chemicaliën bij de productie gebruikt, alleen essentiële zuren. De weverijen hebben bovendien een waterzuiveringsinstallatie en er is een visvijver waarin vissen leven in water uit de weverij. Omdat het dorp in een gevoelig natuurgebied bij het Comomeer ligt, heb je een enorme verantwoordelijkheid. Daarnaast werken wij alleen met ateliers die voldoen aan de internationaal erkende normen van de International Labour Organisation, dus geen kinderarbeid, maar wel een salaris dat voldoende is om een gezin te onderhouden. Kwaliteit is dus belangrijk, maar ook de werkomstandigheden van onze producenten en leveranciers.”

Ook Lanificio Cerruti produceert luxe modestoffen in Biella, al sinds 1881. Nino Cerruti, die in 1967 zijn eigen modehuis oprichtte in Parijs, staat al sinds zijn twintigste aan het hoofd van het familiebedrijf Lanificio Fratelli Cerruti. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Buiten het ontwikkelen van stoffen, hebben de Cerruti’s zich onder meer gespecialiseerd in de finishing van de soepele stoffen. De zogenoemde Nobility AAAAA-collectie bestaat uit luxueuze stoffen die voldoen aan de vraag naar subjectiviteit en het authentieke verlangen naar differentiatie. Hetgeen zij erg goed doen en dat maakt dat dit stoffenhuis zich tot een van onze favorieten kan rekenen.

Een leuk weetje nog: Super100 betekent dat je 100 kilometer wol uit 1 kilo wol kunt halen. Super130 betekent dat je 130 kilometer wol uit 1 kilo wol kunt halen, enzovoorts. Hoe meer kilometer, hoe fijner en dunner de wol is. Daarvoor is een langere wolvezel nodig en deze is weer zeldzamer.

Hoe dunner, hoe fragieler dus kwetsbaarder. Wanneer je een super150 kwaliteit wollen pak neemt, doe je er dus minder lang mee dan wanneer je een super100 kwaliteit neemt. Maar daarentegen zit het wel heel comfortabel en valt de stof prachtig omdat het een veel gladder oppervlak heeft.

Bel ons voor more info of maak een afspraak met een van onze tailors op 06-39605650. P garage Hofplein is op loopafstand.